HABERLER VE ETKİNLİKLER
WEBINAR - Kent ve Caz Mekanları

Orhan Tekelioğlu, Canan Aykent ve Sibel Köse'nin katılımlarıyla geçmişten günümüze İstanbul ve Ankara'da caz mekanlarını konuşacağız. Kayıt linki için tıklayınız.
 
Yazar ve akademisyen Orhan Tekelioğlu, kültür sosyolojisi ve ilintili alt alanlarda (medya tüketimi, TV çalışmaları, popüler müzik tarihi, kültür ve kimlik, kültür siyasetleri, edebiyat sosyolojisi) çalışmaktadır. Lisans ve Doktora derecesini ODTÜ Sosyoloji Bölümünde alan Tekelioğlu, Aynı zamanda Oslo Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden doktoraya eşdeğer “Magisterartium” derecesine de sahiptir. Bilkent, İzmir Ekonomi, Bahçeşehir, Sakarya; Ohio State ve Koç üniversitelerinde çalışan Tekelioğlu’nun Türkçe ve İngilizce yayınlanan makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu bildirileri ve kitapları bulunmaktadır. Radikal İki, Hürriyet, Diken, Milliyet Sanat gibi gazete ve dergilerde birçok yazısı yayımlanmıştır, halen T24’te her hafta yazmaktadır.
Ankara doğumlu Canan Aykent, Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde lisans, Hacettepe Üniversitesi Müzikoloji Bölümünde yüksek lisans, yine Hacettepe Sanat Tarihi Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında davul ve caz ile ilgilenmeye başlayan Canan Aykent Can Kozlu’yla çalışmış, Tuna Ötenel Beşlisi, Meserret Orçan Trio, Kaan Bıyıkoğlu Trio, Yıldız İbrahimova Çocuk Şarkıları, ODTÜ Deneysel Müzik Topluluğu, Akis gruplarıyla konserler vermiştir. Hacettepe Üniversitesi’nde caz müziği ve vurmalı çalgılar üzerine dersler veren Aykent, geleneksel müzikler üzerine uzun yıllar çalışmıştır ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nda görev almaktadır. 
Türkiye’nin önde gelen caz şarkıcılarından olan Sibel Köse Ankara’da doğdu. ODTÜ Mimarlık Bölümünde öğrenci olduğu yıllarda profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı. Bir yandan caz ustalarıyla çalışarak deneyim kazanırken, diğer yandan uluslararası seminerlere ve yaz okullarına katıldı, festivallerde yer aldı. Zamosc Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’na katılarak Birincilik Ödülü kazandı. Sibel Köse düzenli olarak önde gelen caz müzisyenlerinin eşliğinde konserler vermekte, albümlerde yer almakta, festivallere, radyo ve TV programlarına katılmaktadır. Müzik eleştirmenleri zengin ve derinlikli yorumu ile Sibel Köse’yi bir doğaçlama ustası olarak değerlendirmektedir.