BİZ KİMİZ?

ICUS, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, 19.01.2001 tarih, 24292 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak resmiyet kazanmış, kentsel çalışmaları konu alan uluslararası bir araştırma merkezidir. 15 kurucu üyesinden altısı yabancı olan ICUS’un amaçlarından biri ulusal ve ortak kültürel özellikler gösteren Türkçe konuşan ülkeler dâhil uluslararası alanda üniversitelerle ve kent ile ilgili kurumlarda ortak çalışmalar yapmak ve işbirliğini geliştirmektir.

ICUS bilimsel toplantılar ve çalışmalar düzenlemek, araştırma projeleri gerçekleştirmek, öğrencilerin mesleki gelişimleri için iletişim ortamı yaratmak üzere etkinlikler organize etmek ve yeni alanlarda bilgi üretmek konularında faaliyetlerini sürdürmektedir.